Free cookie consent management tool by TermsFeed

După succesul înregistrat anul trecut, echipa HBFS (Harder Better Faster Stronger) a avut un nou comportament meritoriu la competiția RobotChallenge, desfășurată la Viena în perioada 12-13 martie 2016. Obţinând o medalie de argint și una de bronz, echipa HBFS a contribuit la plasarea României pe locul şase în clasamentul pe medalii al naţiunilor (robotchallenge.org).

Echipa HBFS participantă la concurs a fost formată din studenți și masteranzi la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Departamentul de Automatică și Informatică Industrială: Ionuț Cristian Dobre (anul III), Maria Cîrciumaru (anul IV), Mihai Crăciunescu (masterand anul II)  fiind  coordonată de conf. universitar Ștefan Mocanu.

Ca şi la ediţiile precedente, RobotChallenge a fost organizat de Societatea Austriacă pentru Științe IT Inovative, Ministerul Austriac Federal pentru Știință, Cercetare și Economie, Universitatea de Științe Tehnice Aplicate din Viena, în colaborare cu numeroşi sponsori.

,,După rezultatele excelente obţinute anul trecut, am mers la Viena pentru a încerca să ne confirmăm poziţia în vârful clasamentelor probelor la care participăm de obicei. Din păcate, de această dată nu am reuşit să mai obţinem niciun un loc I, terminând competiţia cu un loc II şi un loc III. Privite din afară rezultatele sunt bune însă, pentru noi, reprezintă un motiv de ne ambiţiona şi a ne mobiliza mai bine pentru următoarele concursuri la care vom participa. Vreau să felicit membri echipei pentru modul în care au făcut faţă unei concurenţe foarte puternice dar şi unor situaţii neplăcute generate de către organizatori”, a declarat Ștefan Mocanu, coordonatorul echipei HBFS.

Roboții echipei HBFS au participat la două probe, Line Follower și Line Follower Enhanced, obținând locul III la prima probă și locul II la cea de-a doua.

,,În ultimii ani, echipa HBFS a obţinut rezultate foarte bune la competițiile de profil din țară şi străinătate la care a participat, căstigând multe dintre acestea. Prestațiile foarte bune şi ideile inovatoare implementate în roboţii de concurs au atras simpatia şi respectul comunităţii din ţară şi din afara acesteia. Participarea la un concurs internaţional puternic a prilejuit nu doar întrecerea în sine ci şi interacţiunea şi schimbul de informaţii cu alţi pasionaţi de mini robotică. Consider că am reprezentat, din nou, cu cinste Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucureşti şi ne bucurăm că, prin rezultatele obţinute, am ajutat România să se claseze pe o poziţie fruntaşă”, a adăugat Ștefan Mocanu.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.