Free cookie consent management tool by TermsFeed

Orașe precum Londra, Berlin și chiar Sofia au deja propriile evenimente prin care sărbătoresc tehnologia și impactul pe care mediul digital îl are asupra activității noastre zilnice. În luna mai, Bucureștiul va fi plasat de asemenea pe această hartă odată cu desfășurarea Bucharest Technology Week. Timp de o săptămână, între 23 și 29 mai, în oraș vor avea loc peste 30 de evenimente adresate publicului larg, conferințe de business tematice și o expoziție interactivă de tehnologie. Programul săptămânii poate fi găsit pe techweek.ro.

Cum arată o casă inteligentă

Pentru că tehnologia are impact asupra vieții tuturor, evenimentele din cadrul Bucharest Technology Week se adresează tuturor, de la studenți până la copii, antreprenori, profesioniști și pasionați de tehnologie. Una din temele prezente în cadrul săptămânii Bucharest Technology Week este casa inteligentă, sustenabilă energetic, prietenoasă cu mediul și care poate fi controlată prin intermediul unei aplicații mobile. Soluții de smart home vor fi prezentate atât în expoziția din Piața George Enescu de pe 27-29 mai, cât și în cadrul evenimentului organizat de EfDEN. Casa dezvoltată de studenți și profesori la facultățile de construcții și arhitectură, a fost prezentată la târguri internaționale, urmând ca în cadrul săptămânii dedicate tehnologiei să fie realizate tururi ale casei și dezbateri pe tema sustenabilității și eficienței energetice.

Alte evenimente din săptămâna Bucharest Technology Week vor dezbate rolul tehnologiei în educație, cultură sau artă, incluzând o expoziție care va reuni lucrările mai multor artiști plastici într-o expoziție de sculptură, grafică și design, menite să puncteze influența noilor tehnologii asupra dezvoltării artei. De asemenea, participanții vor învăța cum să-și „dreseze” robotul în cadrul unui workshop de robotică adresat copiilor și vor putea printa 3D la cele 2 workshop-uri adresate publicului larg. Înscrierile la evenimentele din mai au loc pe techweek.ro.

Aplicații ale tehnologiei în afaceri și societate

Liderii de business vor participa la 4 conferințe tematice, în care vor descoperi noi studii de caz ale aplicațiilor tehnologiei în afacerea lor. Innovation Summit (24 mai), Brands+Tech Summit (25 mai), Enterprise-IT Summit (26 mai) și Java Dev Summit (27 mai) vor avea loc la Athénée Palace Hilton, reunind experți din mediul local și internațional pentru dezbateri menite să accelereze adoptarea tehnologiilor noi de către companiile românești.

Săptămâna se va termina cu o expoziție interactivă în Piața George Enescu – Ateneu, pe 27-29 mai, în care vizitatorii vor putea testa mașini electrice și hibride, roboți, gadget-uri, device-uri, soluții de transport electric, soluții de printare 3D, soluții de smart homes și multe altele. Participarea la expoziție e gratuită pentru cei înregistrați online pe techweek.ro, care vor fi printre primii ce vor afla despre noile tehnologii și gadgeturi anunțate.

Programul săptămânii și înscrierea pentru evenimente e disponibilă pe techweek.ro.

Conferințele sunt susținute de AMD în calitate de Partener al Innovation Summit, iQOS în calitate de Partener al Brands+Tech Summit, Siemens în calitate de Partener al Enterprise-IT Summit și  ING în calitate de Partener al Java Dev Summit și de Metro Systems, Luxoft, Romstal și Endava în calitate de sponsori ai evenimentului. Partenerii digitali sunt Kubis Interactive și TheCon. Beverages partner este Stella Artois.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.