Free cookie consent management tool by TermsFeed

Procesul de invatare se incepe inca de la nastere. Bebelusul invata sa se rasuceasca de pe o parte pe alta, sa rosteasca primele cuvinte, sa paseasca… Dar adevaratul studiu incepe odata cu cunoasterea literelor si cifrelor.

Primele lectii sunt foarte importante pentru micut, deoarece in acest mod se formeaza atitudinea de invatare. De aceea este important sa transformam aceste lectii intr-un joc captivant. Si aici in ajutor ne vin tehnologiile informationale.

Dezvoltatorii de aplicatii creaza jocuri virtuale. Ele pot fi descarcate pe telefon sau tableta si  transmit cunostinte copiilor. Astfel metoda de invatare este considerata una din cele mai eficiente.

Despre o astfel de aplicatie vom vorbi in acest articol. Este vorba despre aplicatia educativa FunABC de la Ejuk, care functioneaza pe Android. Aplicatia este conceputa pentru copii cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani. Aceasta este creata pentru a ajuta micutului sa invete repede literele. Din pacate, aplicatii similare in limba romana sunt foarte putine.

Caracteristicile aplicatiei FunABC

Simplitate

Dezvoltatorii nu au stat mult pe ganduri – ei au creat o interfata simpla. Aceasta interfata nu se va bloca si nu va permite copilului sa deschida o sumedenie de ferestre inutile. Dupa prima lansare a aplicatiei, pe ecran se va deschide pagina cu prima litera a alfabetului – A. De asemenea, pe pagina aparuta, cuvantul „Arici” si imaginea animalului vor aparea. Apasand pe litera, veti auzi cum se pronunta ea. Apasand pe cuvant, acesta va fi rostit. Atingand ariciul, veti auzi cum el adulmeca. Fiecare litera este creata in aceeasi maniera. Literele pot fi listate in ordine sau pot fi selectate aleator, apasand pe ele in partea de sus a ecranului.

• Sunete

Coloana sonora a fost inregistrata intr-un studiou de inregistrari. Fiecare sunet se aude clar. Principala caracteristica a jocului – aplicatia utilizeaza inregistrari reale din lumea animala. Deci, cainele latra, oita behaie, elefantul trompeteaza etc. Multi parinti sunt surprinsi, auzind, ce sunete fac in realitate iepurasul, nevastuica, suricata si altele. Acest lucru va permite copiilor sa afle mai multe despre lumea animalelor.

Aplicatie gratuita

Aplicatia poate fi descarcata gratis de pe Google Play.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.