Free cookie consent management tool by TermsFeed

Vă amintiți de mesajele e-mail sau de pe conversațiile de pe serviciile de mesagerie instantă împărțite cu prietenii atunci când se supunea că sunteți la serviciu? Potrivit Curții Europene a Drepturilor Omului, angajatorul are dreptul să le acceseze, în anumite situații.

Acesta a fost și cazul unui inginer din România care a dat în judecată angajatorul după ce acesta a accesat contul de e-mail al angajatului iar apoi l-a concediat.

Avocații angajatului au încercat să spună că i s-au accesat datele personale în mod ilegal fiindu-i încălcată astfel corespondența personală dar aceste argumente nu au fost de folos în fața Curții. În schimb, acestuia i s-a spus că angajatorul a acționat în mod legal deoarece angajatul folosea contul personal de Yahoo atât pentru corespondența personală cât și pentru corespondența de la locul de muncă în timpul orelor de program.

Decizia Curții ridică probleme serioase referitoare la intimitatea angajaților și responsabilitatea companiilor de a onora acest drept. Conform judecătorilor, companiile au responsabilitatea de a pune în aplicare o serie de politici referitoare la intimitatea angajaților iar această problemă importantă ar trebui reglementată de autoritățile locale.

Această decizie afectează toate țările din cadrul Uniunii Europene, nu doar țara noastră.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.