Free cookie consent management tool by TermsFeed

Actionarii Vodafone si Verizon vor vota saptamana viitoare daca vor fi de acord sa aprobe afacerea de 130 miliarde de dolari dintre cele doua companii. Verizon Communications cumpara 45% din actiunile Verizon Wireless detinute de gigantul telecom European.

Pe langa aceste afaceri ale gigantilor telecom, AT&T planuieste achizitionarea Vodafone pentru 82 miliarde de dolari. Aceasta vanzare a avut mai multe zvonuri si anul trecut pana in Noiembrie. Presedintele AT&T si direcotrul executiv Randall Stephenson s-a intalnit cu Neelie Kroes (comisarul European al comunicatiilor) in timpul World Econimic Summit in Davos exprimandu-si dorinta ca AT&T sa intre pe piata telecom a Europei.

In timp ce AT&T doreste sa se apropie de cumpararea Vodafone, surse din districtul financiar Londonez spun ca operatorul din SUA a fost anuntat sa astepte pana cand Vodafone va incheia afacerea cu Verizon, pana pe 21 Februarie. Stephenson si Vittori Colao, directorul italian al Vodafone, vor avea o conferinta de presa la MWC luna viitoare.

Mai multe surse spun ca AT&T lucreaza la problemele legale din jurul acestei afaceri iar bancherii de investitii ai companiei asteapta unda verde din partea conducerii companiei. Dupa ce afacerea cu Verizon este incheiata, analistii se asteapta ca o afacere pentru Vodafone ar fi undeva intre 50-70 miliarde de lire sterline (68-96 miliarde de dolari). Chiar si dupa ce se incheie afacerea cu Verizon, Vodafone va ramane una din top 10 cele mai mari companii din Anglia.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.