Free cookie consent management tool by TermsFeed

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj Napoca în colaborare cu organizația studențească BEST Cluj Napoca te invită în data de 21 mai 2016 la a șasea ediţie a competiţiei internaționale studențești BattleLab Robotica.

Evenimentul se va desfăşura pe data de 21 mai în incinta Universităţii Tehnice, pe strada Bariţiu nr. 26, în amfiteatrul P03 de la ora 10:00. Competiția constă în implementarea de roboţi sumo autonomi, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip “1 la 1”.

În cadrul acestei ediţii sunt înscrise peste 35 echipe de studenți care au muncit luni în șir la realizarea robotului aplicând cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică, automatică şi calculatoare. Pentru a putea construi roboţii, studenţii au dezvoltat un proiect complex care implică atât partea tehnică cât şi cea de management, investind sume de bani de ordinul a sute sau chiar mii de euro.

Echipele sunt formate din maximum 4 studenţi. Competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament. Roboţii respectă prevederile constructive ale clasei medii (masă totală: maxim 3 kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fără limită de înălţime).

Anul acesta sunt așteptați peste 300 de spectatori care să vadă luptele dintre cei mai puternici roboți sumo. La ediția BattleLab Robotica 2016 vor participa, în premieră, echipe internaționale cu roboți din țări precum: Polonia și Turcia.

Informații despre eveniment și competiție pot fi găsite direct pe site la adresa battlelab.ro și pe Facebook, la adresa facebook.com/BattleLabRobotica.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.