Free cookie consent management tool by TermsFeed

China a avut intotdeauna o strategie unica de business, piata din tara a produs intotdeauna tehnologie succesoare urmata de propriile dispozitive lansate la preturi mult mai avantajoase.

China este gata acum sa aduca lumii un nou sistem de operare mobil propriu, denumit COS (China Operating System). Sistemul de operare COS a fost prezentat pe 16 Ianuarie la un eveniment din Beijing. Noul sistem de operare este dezvoltat de Institute of Software at Chinese Academy of Sciences. Platforma este bazata pe Linux cu surse gratuite. COS este un sistem de operare ce poate rula pe telefoane inteligente, tablete dar si pe produse multimedia iar noul proiect este sustinut de guvernul Chinei.

HTC este o companie ce s-a alaturat echipei ce a dezvoltat COS, fiind doar un consultant. Producatorii sistemului de operare sustin ca noul sistem COS este mai sigur decat Android si Windows Phone. Ramane de vazut, pe langa Android si Windows Phone mai sunt prezente cateva initiative ca Ubuntu Touch, Firefox OS sau Tizen OS, nici unul dintre aceste sisteme nu au avut un mare impact pe piata.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.