Free cookie consent management tool by TermsFeed

Observati cum ca pe laptopul MacBook, bateria scade la o rata alarmanta? Cum putem afla ce aplicatii consuma cea mai multa energie in sistem? Putem afla cu usurinta ce aplicatii consuma exagerat de multa energie pe dispozitivele MacBook Pro sau MacBook Air.

Pentru inceput, putem selecta iconul bateriei din bara de meniu a sistemului de operare OS X pentru o vizualizare rapida a aplicatiilor ce cauzeaza o scadere importanta de energie. Nu putem inchide aplicatiile din bara de meniu dar putem selecta aplicatia pentru a vizualiza mai multe detalii in aplicatia Activity Monitor iar de aici o putem inchide cu usurinta.

battery menu bar


Aplicatia Activity Monitor din OS X Mavericks ne permite sa vizualizam informatii importante despre dispozitiv incluzand si o lista cu aplicatiile ce consuma energie in sistem. Pentru a deschide aplicatia Activity Monitor din dosarul Applications din dosarul Other din Launchpad.

Odata ce am deschis Activity Monitor, putem selecta tab-ul Energy pentru a afisa cantitatea de energie ce este consumata de aplicatiile ce ruleaza si de procesele de fundal. Putem sorta cu usurinta lista dupa Energy Impact. Numarul afisat in aceasta coloana reprezina energia ce este utilizata de fiecare proces in parte iar un numar mare inseamna un consum mai mare de energie.

activity monitor main

Putem folosi si coloana Avg Energy Impact pentru a afla impactul fiecarei aplicatii sau proces asupra consumului de energie din ultimele opt ore sau de cand am deschis Mac-ul. Procesele cu cea mai mare medie Energy Impact au consumat cea mai multa energie.

Daca un proces cunsuma foarte multa energie, il putem opri selectandu-l in Activity Monitor si apoi apasand butonul x din coltul stanga-sus. OS X va va afisa un mesaj de confirmare si putem selecta quit pentru terminarea procesului sau force quit daca credem ca procesul respectiv este blocat si avem dificultati in a-l inchide.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.