Free cookie consent management tool by TermsFeed

Fie in baloane, drone sau sateliti, mai multe companii isi depun eforturile in a conecta digital intreaga lume. Google si Facebook au promis ca vor aduce internetul asa cum il stim cu totii in parti ale lumii unde o conexiune la internet lipseste sau nu este posibila. Facebook este prima companie care incepe sa isi puna in aplicare planurile spunand ca ar putea testa dronele ce „cara” o conexiune la internet incepand de anul viitor.

Eforturile companiei Facebook se bazeaza pe propriul laborator tehnic denumit Connectivity Lab si internet.org, bratul caritabil al lui Mark Zuckerberg. Laboratorul va produce tehnologia necesara dronelor ce vor conecta intreaga lume, aceasta fiind misiunea internet.org.

Suna destul de simplu, drone ce zboara prin intreaga lume oferind o conexiune la internet. Dronele vor trebui sa fie capabile sa zboare luni intregi sau chiar ani ceea ce nu ar fi o problema de energie ci o problema dictata de reglementari – dronele vor trebui sa planeze deasupra spatiului unde se formeaza norii ceea ce ar insemna o inaltime mai mare de 18Km. Momentan, in lume nu exista reglementari pentru aeronave ce zboara la aceasta inaltime.

Unele reglementari mai spun si faptul ca fiecare drona va trebui sa fie controlata de catre o persoana, aceasta limiteaza derularea programului momentan. Potrivit lui Yael Maguire, seful Conectivity Lab de la Facebook „Avem nevoie de mai multe reglementari ce vor permite ca un pilot sa supravegheze 10 sau 100 de drone. Este necesar sa lamurim toate aceste impedimente„.

Cu toate acestea, testele vor incepe de anul viitor, conform lui Maguire. Pe termen lung, Maguire crede ca acest proiect va putea oferi internet intregii planete in 2-5 ani de zile.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.