Free cookie consent management tool by TermsFeed

Google și HTC Corporation au anunțat astăzi un acord definitiv în cadrul căruia anumiți angajați HTC – dintre care mulți lucrează deja împreună cu Google pentru a dezvolta smartphone-urile Pixel – se vor alătura companiei Google. Ca parte a tranzacției, HTC va primi 1,1 miliarde USD cash. Separat, Google va primi o licență non-exclusivă asupra proprietății intelectuale (IP) a HTC.

Acordul este o dovadă a relației strategice pe care cele două companii o au de zece ani în privința dezvoltării de telefoane premium. Tranzacția întărește angajamentul HTC în privința inovației și business-ului mărcii sale de smartphone-uri iar Google primește proprietate intelectuală printr-un acord de licență non-exclusiv.

Acest acord vine și în sprijinul continuării strategiei HTC pentru marca sa de telefoane, permițând un portofoliu de produse optimizat, precum și o mai mare eficiență operațională și flexibilitate financiară.

HTC va continua să dispună de cel mai mare talent ingineresc, în prezent lucrând la următorul telefon vârf de gamă, după lansarea de succes a modelului HTC U11 din acest an. HTC va continua și construirea ecosistemului de realitate virtuală necesar creșterii business-ului VIVE, în același timp investind și în alte tehnologii de generație nouă, inclusiv Internet of Things, realitatea augmentată și inteligența artificială.

Pentru Google, acest acord întărește și mai mult angajamentul său față de domeniul smartphone-urilor, precum și nivelul general de investiții în dezvoltarea incipientei sale divizii de hardware. Pe lângă echipa de profesioniști experimentați și talentați, compania va continua să aibă acces la IP-ul HTC, pentru a sprijini familia de smartphone-uri Pixel. În plus, pentru Google acest acord reprezintă și o investiție semnificativă în Taiwan, ca punct central esențial al inovației și tehnologiei.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.