Free cookie consent management tool by TermsFeed

Google a lansat în această săptămână noi telefoane performante din gama de produse Pixel. Noile modele Pixel 2 și Pixel 2 XL sunt noile telefoane lansate de Google care oferă utilizatorilor tot ce a avut compania mai bun la nivel hardware sau software.

Telefoanele au specificații tehnice foarte bune și pătrează aceeași linie de design ca și modelele anterioare. Pixel 2 XL are un ecran mai generos, margini laterale foarte mici și colțuri ușor rotunjite. Odată cu noile modele, Google a ales să meargă pe urmele Apple și a înlăturat mufa audio de 3,5 mm.

Specificații Pixel 2

Google Pixel 2 este modelul de bază dar asta nu înseamnă că detaliile hardware sunt mai slabe. Acesta are un ecran AMOLED cu diagonala de 5 inci cu rezoluție FullHD de 1920×1080 pixel și protecție Corning Gorilla Glass 5.

Dispozitivul folosește procesorul de top Qualcomm Snapdragon 835 cu opt nuclee, frecvență maximă de lucru de 2,35GHz și grafică generată de Adreno 540. La nivel de memorie putem găsi 4GB capacitate a memoriei RAM și 64GB sau 128GB spațiu intern de stocare, fără slot pentru card microSD.

La nivel de fotografie, Pixel 2 are o cameră foto principală de 12,2MP cu apertura f/1.8, OIS, detecție fază, autofocus laser și bliț LED dual. Camera foto secundară folosește un senzor de 8MP cu apertura f/2.4 și are capabilități de captură video la rezoluție FullHD.

Ca și conectivitate, dispozitivul dispune de Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, Bluetooth 5.0, GPS, A-GPS, port USB 3.1 reversibil de tip C, NFC și rețea LTE cu suport eSIM. Acesta are un senzor pentru recunoașterea amprentelor digitale, accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, compas digital și barometru. Noul Google Pixel 2 are o baterie cu capacitatea de 2.700mAh cu suport PowerDelivery 2.0 și rulează sistemul de operare Android 8 Oreo.

Specificații Pixel 2 XL

Pixel 2 XL este modelul de top lansat de Google și se evidențiază prin ecranul său asemănător cu cel folosit de LG pe modelul G6. Dispozitivul are un ecran P-OLED cu diagonala de 6 inci cu margini înguste și o rezoluție de 1440×2880 pixeli oferind o densitate a pixelilor de aproximativ 538ppi.

Celelalte specificații tehnice sunt identice cu cele folosite pe fratele său mai mic, Pixel 2, de la procesor și până la camerele foto. O diferență dintre cele două noi telefoane mai este dată și de capacitatea bateriei, Pixel 2XL având o baterie cu capacitatea de 3520mAh.

Google Pixel Buds

Google Pixel Buds

Nici unul dintre cele două modele nu vor avea în pachet o pereche de căști așa că utilizatorii vor fi nevoiți să achiziționeze separat un astfel de accesoriu. Google a ales să ofere clienților un adaptor pentru a putea folosi căștile de 3,5mm care le dețin deja.

Compania oferă clienților și o pereche de căști Bluetooth dar contra cost. Noile căști wireless Google Pixel Buds au fost lansate alături de noile telefoane. Acestea folosesc conexiunea Bluetooth pentru a funcționa, au un port USB de tip C, o baterie internă de 120mAh și o carcasă cu o baterie de 620mAh care permite încărcarea din mers a acestora.

Căștile Google Pixel Buds pot fi achiziționate cu aproximativ 160 de euro.

Preț și disponibilitate

Noile telefoane sunt deja disponibile la precomandă în anumite zone din Europa dar nu vor ajunge pe toate piețele Europene.  Modelul Pixel 2 cu 64GB spațiu de stocare este disponibil la 800 de euro iar modelul Pixel 2 XL cu 64GB spațiu de stocare poate fi achiziționat cu 940 euro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.