Free cookie consent management tool by TermsFeed

Co-fondatorul Google, Sergey Brin, a anuntat la evenimentul Code Conference, faptul ca Google a construit mai multe modele prototip de masini autonome.

Prototipurile masinilor nu au nevoie de interventie umana de nici un fel – masinile nu au un volan, pedale de acceleratie sau frana. In locul acestora, masina este controlata la nivel software preluand informatii de la senzorii amplasati pe masini.

Compania declara ca automobilele vor fi „clasice” – si vrea sa le adapteze cat mai rapid posibil dar ideea de baza este aceea ca masinile va pot transporta dintr-un punct in altul prin simpla apasare a unui buton.

Mai important, Google spune ca vehiculele se vor axa pe siguranta pasagerilor. Acestea vin echipate cu senzori ce elimina „unghiurile moarte” si pot detecta obiecte aflate la o distanta de mai mult de doua terenuri de fotbal in toate directiile – util pentru orasele sau strazile aglomerate cu multe intersectii. Google a limitat si viteza de rulare a primelor prototipuri la 25 mile per ora.

La interior, masinile sunt bazate pe confortul simplu asa ca acestea nu vor fi cele mai luxoase sau confortabile. In interior gasim doua scaune cu centuri de siguranta, un mic spatiu pentru bagaje mici, buton start/stop si un ecran ce afiseaza ruta de parcurs.

Google planuieste sa construiasca in jur de o suta de prototipuri iar soferii de test vor incerca masinile in aceasta vara alaturi de versiuni timpurii de test a unor vehicule ce au controale manuale. Google intentioneaza sa ruleze un program pilot in California in anii ce urmeaza.

Puteti urmari videoclipul de mai jos pentru a vedea vahiculul autonom contruit de companie:

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.