Free cookie consent management tool by TermsFeed

Intel a actualizat dispozitivele Compute Stick cu noi modele ce folosesc procesoarele Intel Core M din familia Skylake. Această actualizare aduce un plus de performață liniei de miniPC-uri de la Intel și se pare că mai este mult de arătat.

Publicația Notebook Italia scrie că Intel a prezentat un design de referință pentru un nou model PC Stick ce folosește un cip Core M și integrează o cameră compatibilă cu tehnologia RealSense. Se pare că Intel nu se oprește aici și avansează dezvoltarea unităților de calcul în miniatură.

Acest model Intel Compute Stick încorporează o cameră Intel RealSense F200 plasată pe o margine a dispozitivului. Plasarea camerei pe o muchie laterală ajută și la poziționarea dispozitivului la monitor sau la un TV folosind un cablu de extensie HDMI într-o poziție laterală sau pe partea de sus iar camera va sta îndreptată către înainte pentru a funcționa corespunzător.

Funcțiile camerei vor permite o interacționare cu dispozitivul folosind gesturi tridimensionale (mișcarea mâinii sau a capului în fața camerei). Funcțiile se extind cu ușurință așa că utilizatorii vor avea posibilitatea să facă fotografii, să înregistreze clipuri video sau să folosească camera pentru apeluri video prin Skype sau alte aplicații VoIP. Camera este capabilă să înregistreze clipuri video la rezoluție FullHD cu 30fps pe 8 biți.

Nu știm dacă Intel va lansa un nou model Compute Stick ce include o cameră RealSense în curând. Publicația Notebook Italia spune că acesta este un design de referință prezentat în cadrul evenimentului Intel Developer Forum ce a avut loc în Shenzhen, China. Prezentarea a avut ca scop încurajarea producătorilor de pe piața locală din China în adoptarea designului pentru produsele proprii.

Prototipul prezentat include un procesor Core M, un port USB 3.0 și unul USB 2.0 dar și un ventilator pentru a ajuta la menținerea unei temperaturi acceptabile.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.