Free cookie consent management tool by TermsFeed

X-2 este prima aeronavă de luptă stealth creată în Japonia. În diua vopselei nu prea impresionantă, aeronava se descurcă excelent în misiunea de a se ascunde de sistemele radar ale inamicilor.

X2, anterior cunoscut ca și ATD-X (nume ce provine de la Advanced Technology Demonstrator X) a fost produs de către Mitsubishi Heavy Industries pentru Forțele Aeriene Japoneze. Scopul principal al aeronavei este acela de a înlocui flota îmbătrânită de aeronave de luptă și deoarece atât Japonia cât și restul țărilor din lume, nu mai pot achiziționa noul F-22 Raptor de la Lockheed Martin. Din acest motiv, Japonia a dezvoltat o aeronavă nouă ce are caracteristici similare cheltuind nu mai puțin de 440 de milioane de dolari până acum.

Ministerul Apărării al Japoniei a prezentat avionul de luptă la aeroportul Nagoya din Toyoyama astăzi. X-2 va efectua primul zbor de test undeva la jumătatea lunii viitoare. Dacă totul decurge conform planurilor, Japonia va fi a 4-a națiune ce va folosi o aeronavă de luptă stealth proprie alăturându-se tărilor precum Rusia, SUA sau China.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.