Free cookie consent management tool by TermsFeed

Introducerea noilor lentile de contact ar putea schimba fundamental modul in care poate fi denumita vederea perfecta. Lentilele Ocumetics Bionic corecteaza vederea la un nou nivel promitand o vedere bionica foarte buna. Ar fi greu sa ne imaginam asta pe moment dar, potrivit doctorului Garth Webb, optometirstul Canadian din spatele proiectului, acesta este un dispozitiv pentru o vedere din viitor.

Lentilele Ocumetics Bionic ar putea fi implantante pacientilor dupa dezvoltarea totala a ochilor, in jurul varstei de 25 de ani, similar cu limita asociata operatiei de tip Lasik. Fata de Lasik, care doar corecteaza vederea la 20/20 iar Webb crede ca noua tehnologie ar putea deschide o noua cale de posibilitati. Aceste lentile speciale ar putea inlocui lentilele naturale din ochi oferind pacientului o vedere imbunatatita.

„Aceasta imbunatatire a vederii ar putea fi cum nu s-a vazut pana acum,” a spus Webb pentru CBC News.

Lentilele, ce in acest moment sunt testate, au intampinat mult entuziasm din partea campului oftalmologig. Dr. Vincent DeLuise, un oftalmologist din cadrul Universitatii Yale si Weill Cornell Medical College, a spus pentru CBC:

„Cred ca acest nou dispozitiv ne va aduce mai aproape de ‘Sfantul Graal’ al vederii excelente pe toate gamele – distanta, intermediar si apropiat.”

Webb estimeaza ca noua tehnologie va fi disponibila la nivel global in urmatorii doi ani.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.