Free cookie consent management tool by TermsFeed

WebOS nu a murit inca. LG preia sistemul de la HP, insa, in loc sa-l dezvolte pentru smartphone-uri si tablete, planuieste sa-l implementeze noilor televizoare inteligente.

Conform CNET, LG a intrat in posesia codului sursa al WebOS, asta pe langa documentatie. Detalii financiare legate de aceasta achizitie nu au fost inca facute publice, dar se zvoneste ca LG, de asemenea, va achizitiona licenta HP de folosire a WebOS, impreuna cu o serie de brevet obtinute de cei de la HP de la Palm, creatorul original al acestui sistem de operare.

Palm a lansat initial WebOS in 2009 si a fost considerat la momentul respectiv un posibil salvator al companiei. Lucrurile nu au evoluat conform planului si HP a achizitionat Palm in 2010 la un pret de 1,2 miliarde de dolari. HP a folosit acest sistem la HP TouchPad, de exemplu, unde s-a dovedit un real esec, iar evolutia WebOS s-a incheiat rapid in acel moment.
Acum, o data cu tabletele Android precum recent anuntata HP Slate 7, se pare ca HP renunta definitiv la acest proiect al celor de la Palm.

lg smart tv

Produsele LG dispun, de asemenea, de sisteme Android, deci nu este deloc surprinzator faptul ca pe viitor WebOS-ul nu va fi folosit pentru telefoane. De asemenea, compania a promovat noile sale televizoare inteligente cu platforma Google TV.

LG nu a emis inca un anunt oficial despre noua afacere, dar TechnologyGuide va veni cu informatii noi imediat ce ele apar.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.