Free cookie consent management tool by TermsFeed

Lift Labs din San Francisco afirma ca lingura Liftware va fi disponibila luna viitoare.

Pentru multi oameni care traiesc cu boala Parkinson*, simplul act de a mesteca si a inghiti poate fi o provocare. Un mod de a rezolva aceasta problema este pasarea alimentelor, minimizand astfel necesitatea de a mesteca. Dar daca simpla aducere a lingurii la gura, fara a varsa continutul, e grea?

Va facem cunoscuta aparitia lingurii Liftware de la Lift Labs, San Francisco – gata sa fie lansata pe piata in septembrie -, a carei tehnologie patentata ajuta la stabilizarea tremorului la persoanele cu Parkinson, a tremorului esential si a altor tulburari conexe.

Cei de la Lift Labs afirma ca lingura foloseste o tehnologie de „anulare activa a tremorului”, care functioneaza pentru a contracara tremorul pe care oamenii il simt la nivelul mainilor si pentru a preveni scurgerile.

„Ideea este sa utilizam anularea activa [folosita in prezent la casti de anulare a zgomotului] pentru a stabiliza miscare pe scara mai larga,” a declarat intr-un comunicat de pres Anupam Pathak, fondator si CEO al Lynx Design, care se afla in spatele companiei Labs Lift. In timp ce isi elabora teza de doctorat despre materialele noi care pot fi folosite pentru anularea activa in domeniul militar, Pathak a spus ca si-a „dat seama cum poate reduce dimensiunea hardware-ul pentru anularea activa a tremorului umane si ca acest lucru ar fi aplicatia perfecta pentru tehnologia de anulare activa.”

Lingura Liftware se stabilizeaza in mod constant datorita unui calculator incorporat, care preia semnalele de miscare detectate de senzori, identifica tremorul utilizatorului si apoi muta lingura in directia opusa tremorului. Compania declara ca testele de laborator au aratat o reducere cu mai mult de 70% a tremorului.

Desi acesta nu va fi primul instrument de pe piata menit sa ajute persoanele cu tremor sa manance cu demnitate, este probabil cel mai destept. Multe ustensile existente, farfurii, cani si bavete, au la baza o tehnologie invechita, care pune accent pe ergonomie.

Reprezentantii Lift Labs afirma ca lingura va costa 295 dolari si ca au dezvoltat, de asemenea, o aplicatie iOS si Android gratuita numita Lift Plus care inregistreaza tremorul unei persoane cu ajutorul accelerometrului telefonului si calculeaza magnitudinea acestuia. Utilizatorii pot seta un tremor de baza cu care citirile ulterioare sa fie comparate.

Poate ca, pe viitor, lingurile vor fi indeajuns de inteligente pentru a fi personalizate pentru fiecare utilizator pe baza citirilor anterioare si ajustate pentru timp de zi, nivel de energie si asa mai departe. Pentru moment, Liftware reprezinta primul pas in aceasta directie.

*Boala Parkinson este o boala degenerativa ce survine in urma distrugerii lente si progresive a neuronilor. Intrucat zona afectata joaca un rol important in controlul miscarilor, pacientii prezinta gesturi rigide, sacadate si incontrolabile, tremor si instabilitate posturala.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.