Free cookie consent management tool by TermsFeed

Juniorii și seniorii din industria tech se întâlnesc toamna aceasta în cadrul unei noi serii de evenimente dedicate comunității IT: DevTalks for Juniors, un eveniment dedicat în exclusivitate comunității de juniori și DevHacks, un Hackathon care va aduce împreună peste 260 de dezvoltatori software și profesioniști IT.

DevTalks for Juniors – de la junior la profesionist

Urmând același model de succes al DevTalks România, organizatorii și-au concentrat acum atenția asupra developerilor aflați la început de drum, identificând o nouă nevoie pe piață, și anume, lipsa unor contexte de învățare, accesibile studenților sau novicilor. Astfel, DevTalks for Juniors are ca scop generarea unui conținut de calitate și crearea unui cadru practic și interactiv care să faciliteze atât o abordare deschisă în cadrul prezentărilor tehnice, cât și inițiativa participanților de a genera noi idei împreună cu speakerii prezenți la eveniment, prin crearea unor grupuri de discuții. Acestea au rolul de a orienta juniorii cu sfaturi despre oportunitățile și provocările în domeniul IT, găsind împreună răspunsuri la întrebări.

Cei 200 de participanți vor lua parte la conferințe și workshop-uri care vor aborda teme despre cele mai noi tehnologii din domeniu precum Java, .NET, PHP, C++/C# și vor fi structurate pe două zone de interes, Embedded & IoT și Web & Mobile. Parte din experiența DevTalks for Juniors vor fi atât speakerii locali, cât și 3 speakeri internaționali care vor contribui la crearea unui conținut de calitate care să producă un impact pozitiv asupra industriei tech. Printre temele care vor fi abordate în cadrul DevTalks for Juniors se numără:

  • Conectivitatea în IoT folosind carduri SIM cu Karina Popova;
  • Experiența dintre LibreOffice Online și Android explicată de Miklos Vajna;
  • Gradle pentru Java și Android din experința lui Kevin Pelgrims;
  • Dezvoltarea rapida de aplicații iOS folosind 3rd party libraries cu Radu Diță.

DevTalks for Juniors va avea loc pe 12 noiembrie, la Impact Hub, în București. Mai multe detalii despre eveniment pot fi accesate pe devtalks.ro. Participarea se realizează pe bază de înscriere, prin accesarea unei invitații de acces, în limita locurilor disponibile. De asemenea, Hipo.ro sponsorizează 100 de invitații gratuite pentru persoanele care se înscriu pe site până pe 31 octombrie.

DevHacks – o competiție intensă de programare

La doar o săptămână diferență, pe 19 și 20 noiembrie, DevHacks revine cu o nouă competiție intensă de programare!

Deși a fost o ediție pilot, DevHacks 2015 a reușit să aducă plus valoare societății actuale prin generarea unor soluții inovative pentru problemele reale din viața de zi cu zi. Câștigătorii marelui premiu au fost echipa ROBOPIT care au creat o soluție IoT pentru a monitoriza clădirile vechi și a preveni situațiile neprevăzute precum explozii sau incendii, alertând locuitorii prin intermediul unei notificări sau alerte prin SMS.

Unul dintre membri echipei a împărtășit din experiența pe care a avut-o în cadrul evenimentului:

“Ne-am simțit foarte bine la DevHacks. Mentorii ne-au oferit atât sprijin moral, cât și sfaturi foarte relevante pentru modul în care să realizăm prezentarea finală. Mulțumim pentru aprecierea și încrederea acordată și, cu siguranță, ne vom întâlni din nou la următoarea ediție DevHacks!”.

Evenimentul DevHacks din acest an propune o nouă provocare: timp de 24 de ore, 65 de echipe formate din programatori și dezvoltatori software vor realiza aplicații pentru unul dintre cele 8 domenii disponibile anul acesta: IoT, Gaming, Fintech, Open Source, Robots, Smart City, Education sau Health. Indiferent de limbajul pe care îl cunosc sau de nivelul de experiență în domeniul IT, participanții se pot înscrie la eveniment individual sau alături de o echipă pentru a dezvolta cele mai ingenioase idei care să contribuie la îmbunătățirea realității sociale.

De asemenea, structura evenimentului va include implicarea mentorilor și profesioniștilor IT locali și internaționali atât în procesul de susținere a participanților pe parcursul dezvoltării aplicațiilor, cât și în jurizarea demo-urilor prezentate la final. Printre mentorii care vor fi prezenți la DevHacks 2016 se află:

  • Karina Popova, DevOps/System Engineer Lead, whatever mobile;
  • Radu Diță- Co-founder and CTO, IRON sheep TECH;
  • Radu- Sebastian Amarie- Head of Engineering, Findie;
  • Eduard Vasilache- Software Developer, mReady.

Deoarece 24 de ore de programare pot acumula momente de tensiune și efort suplimentar generat de presiunea timpului, de la DevHacks nu vor lipsi zonele de relaxare și distracție pentru participanți. La eveniment vor fi prezenți Ninebot care vor invita participanții să testeze o alternativă unică pentru deplasare prin intermediul unui robot personal, cât și Max Relax care vor transforma zona de relaxare într-un spațiul care să ofere un plus de energie participanților.

Pe 19-20 noiembrie, la Crystal Palace Ballrooms, în București, DevHacks așteaptă peste 260 de profesioniști și pasionați de domeniul IT pentru a accepta provocarea celor 24 de ore de  codare! Mai multe detalii pot fi accesate pe secțiunea dedicată evenimentului, devtalks.ro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.