Free cookie consent management tool by TermsFeed

Potrivit mai multor articole din presa internationala de specialitate, se pare ca Microsoft se pregateste sa achizitioneze compania Mojang (compania creatoare a jocului Minecraft); Aceste zvonuri au aparut in presa la inceputul acestei saptamani, imediat dupa evenimentul iPhone de la Apple.

Reuters scrie ca noua afacere valoreaza in jur de 2.5 miliarde de dolari iar Microsoft va face marele anunt despre achizitie pe 15 Septembrie. In timp ce exista multe motive ca Microsoft sa cumpere Minecraft, multi analisti si dezvoltatori cred ca aceasta are legatura cu Windows Phone.

Minecraft este un joc video foarte popular pe sistemele de operare Android si iOS iar jocul detine peste 100 de milioane de jucatori din intreaga lume pe ambele platforme. Minecraft nu este inca disponibil pe Windows Phone iar achizitia potentiala de catre Microsoft ar insemna ca jocul isi va crea calea catre platforma Windows Phone.

Markus Persson, creatorul Minecraft si co-fondatorul companiei Mojang, a criticat intotdeauna abordarea Microsoft fata de Windows 8 alaturi de cota mica de piata a Windows Phone.

Am primit un email de la Microsoft, compania oferindu-si ajutorul pentru ‘certificarea’ aplicatiei pentru Windows 8. Le-am spus sa inceteze sa ruineze PC-ul ca fiind o platforma libera” a declarat Persson intr-un mesaj pe Twitter acum aproape doi ani de zile.

Persson poate fi destul de critic dar informatiile recente sugereaza ca acesta a abordat Microsoft in urma cu cateva luni pentru a explora o posibila vanzare. In timp ce este imposibil sa spunem cu exactitate ce planuieste Microsoft cu Minecraft, se pare ca maine vom afla raspunsul.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.