Free cookie consent management tool by TermsFeed

Peste 7.000 de locuri de muncă, internshipuri, stagii de practică și oportunități de voluntariat sunt disponibile, în această primăvară, la Târgul de Cariere (TdC). Evenimentul va avea loc în lunile martie și aprilie în 7 orașe din România și Republica Moldova: e vorba despre Brașov, Oradea, Iași, Chișinău, Sibiu, Cluj-Napoca și Târgu-Mureș. În total, participă la TdC peste 170 de companii care caută noi angajați.

„Se caută personal atât în IT&Software, inginerie, telecom, cât și în relația cu clienții, servicii financiare, vânzări, retail sau management. Observăm o creștere a numărului de joburi, a domeniilor, dar și a companiilor care participă la târgurile pe care le organizăm. Aceasta e o veste bună pentru noi acum, la ceas aniversar, când împlinim 10 ani de activitate”, declară directorul Târgului de Cariere, Louisa Olar.

Posturile disponibile sunt atât pentru persoane cu studii superioare și cu experiență, cât și pentru cei interesați de un post entry level sau studenți care doresc să lucreze sau să urmeze un internship.

Compania Atexis se află în plin proces de extindere și își propune să angajeze peste 150 de persoane până la finalul anului, absolvenți de studii superioare tehnice și nu numai, iar vorbitorii de limbi străine sunt căutați de mai multe companii din domeniul serviciilor. Spre exemplu, compania Arvato Bertelsmann are disponibile în acest moment aproximativ 150 de poziții.

„Căutăm atât team manageri, cât si customer service representative, recrutori, back office assistants, software advisors. Posturile sunt pentru Brașov și Sibiu. Limbile străine de interes pentru noi sunt germana, engleza, suedeza, norvegiana, italiana, olandeza, finlandeza, spaniola, ucraineana, rusa și franceza”, afirmă reprezentanții companiei Arvato Bertelsmann.

Printre companiile care participă la Târgul de Cariere se numără Accesa, Active Job Consulting, Arvato Bertelsmann, Atexis, Bosch, E.ON Business Services, Emerson, CamelWeb, CIE Matricon, Competence Call Center, Delphi, Genpact, Hirschmann Romania, Intacct Development, KFC, Lidl, Kaufland, Siemens, SCC Services Romania, VS Comunication, Yardi Systems, Xerox.

În plus, zeci de organizații neguvernamentale își prezintă stagiile de practică, internshipurile și oportunitățile de voluntariat.

Mai multe workshopuri și competiții în IT

Pe lângă ocazia de a întâlni zeci de reprezentanți de companii în fiecare oraș, candidații care vin la Târgul de Cariere pot să participe la seminarii pe diverse teme și la competiții contra-cronometru dedicate IT-iștilor. La Brașov și la Sibiu au loc seminarii, în timp ce la Cluj și la Iași candidații din IT își pot testa viteza la programare în cadrul competițiilor de Speed Coding Challenge. De altfel, la Cluj-Napoca va avea loc o ediție special dedicată domeniului IT&Software la care vor participa zeci de companii.

La fel ca anul trecut, candidații vor primi gratuit din partea organizatorilor o cafea sau un ceai, pentru a fi pregătiți pentru întâlnirea cu angajatorii.

Târgul de Cariere va avea loc în această primăvară în Brașov (8-9 martie), Oradea (12 martie), Iași (15-16 martie), Chișinău (18-19 martie), Sibiu (23-24 martie), Cluj Global (29-30 martie), Târgul de Cariere în IT (Cluj-Napoca, 31 martie-1 aprilie), Târgu-Mureș (6 aprilie).

Detalii despre Târgul de Cariere găsiți pe targuldecariere.ro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.