Free cookie consent management tool by TermsFeed

Un brevet Nokia a aparut astazi si prezinta o baterie flexibila care se indoaie si se resuceste si care arata ca o rola elvetiana (mai mult chiar, ca o rola finlandeza). Dupa cum probabil ati ghicit, bateria este potrivita pentru dispozitivele care se indoiaie si se rasucesc in toate directiile, mentinând in acelasi timp integritatea lor. Si, desi detinerea unui smartphone super-flexibil sau comprimat pare sa nu aiba prea mult sens (in afara de o fixare mai buna in interiorul buzunar), aceasta baterie ar putea duce la aparitia multor dispozitive cu design deosebit.

Cum functioneaza totul? Bateria consta dintr-o singura panglica care este impartita in doua blocuri – anod si catod, conectate printr-o portiune interconectata. Panglica este ambalata in vid, cu portiunea de mijloc configurata pentru a face contact cu o prima latura a portiunii de interconectare, si o a doua latura opusa acesteia.

Nokia preconozeaza ca va folosi bateria flexibila in toate tipurile de dispozitive electronice portabile, inclusiv „telefoane mobile, dispozitive pentru gaming, music player-ere, notebook-uri, sau un asistent personal digital„. Dispozitivele wearables nu sunt mentionate, dar imaginati-va bratarile si inelele inteligente care ar putea fi create datorita procesoarelor in miniatura, bateriilor si ecranelor flexibile.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.