Free cookie consent management tool by TermsFeed

Peste 700 de oportunități de carieră în domeniul IT, concursuri și competiții contra-cronometru de programare vor avea loc în cadrul Târgului de Cariere în IT, joi și vineri, în 31 martie și 1 aprilie. Evenimentul are loc la Sala Polivalentă între orele 10:00-16:00 și se adresează atât specialiștilor, cât și pasionaților IT. Accesul este gratuit pentru toți candidații.

Târgul de Cariere în IT va reuni peste 40 companii precum Accesa, Intacct Development, Accenture, Bosch, Coresystems Software, Emerson, Garmin, Moqups, msg systems Romania, National Instruments, Porsche Engineering, Siemens, Steelcase, Welocalize.

Candidații vor discuta cu angajatorii, vor avea loc mini-interviuri, iar participanții pot beneficia de consultanță în carieră, internshipuri în țară și străinătate și pot participa la un concurs la care pot câștiga un smartwatch LG.

Ce se caută la Târgul de Cariere în IT

Pasionații și specialiștii în tehnologia informației sunt așteptați cu peste 700 de oportunități de joburi, internshipuri și concursuri. Astfel, compania Accesa are disponibile peste 25 de posturi precum QA Engineer, Frontend/Web Developer, SharePoint Developer, Java Developer, Linux DevOps, Business Analyst și altele. La rândul ei, recrutări la Târgul de Cariere în IT face compania Intacct Development, care caută specialiști cu cel puțin 5 ani de experiență.

Compania Accenture caută personal atât cu experiență, cât și juniori sau persoane care vor să urmeze un internship în vară. Bosch are disponibile 70 de poziții, în timp ce Coresystems Software vrea să angajeze AngularJS TypeScript Engineer. Candidații care participă la Târgul de Cariere în IT joi și vineri vor avea ocazia să se întâlnească și cu reprezentanții companiei Emerson, care recrutează pentru unitatea din Oradea.

„Căutăm studenți, de preferat din anii 3 și 4, pentru că ne dorim să promovăm internshipul nostru, unde avem 8 poziții disponibile (IT, Finance, SQ, Java, Android, IOS), dar și Garmin Academy, un program intern de learning”, afirmă Mihaela Barar, Staff Assistant la compania Garmin. Compania Moqups, fondată la Cluj în 2012, caută JavaScript Developeri, msg systems România vrea să recruteze noi angajați pe lângă cei peste 200 din prezent, National Instruments angajează ingineri software și caută în plus interni part time. În plus, recrutări fac și companiile Porsche Engineering, Siemens, Steelcase și Welocalize.

Angajări fac și companiile și organizațiile 3 Pillar Global, Active Labs, Adecco, AG Prime, AIESEC, ERNI Development Center, Fapte, FastTrackIT, Fleio, FME, Frequentis, Global Convergence, Halcyon Mobile, Hanna Instruments, Hewlett Packard Enterprise, Hola Media, Human direct, Idea Studios, Imprezzio Global, iSoftBet, Ixxus, Module Works, Napoca Software, QTronic Software, TBA, Telenav, Vos Logistics.

Seminar Siemens și Speed Coding Challenge

Compania Siemens va prezenta joi, 31 martie de la ora 12:00, tehnologiile SAP Hana și UI5. Participarea la seminarul Siemens este gratuită, însă locurile sunt limitate. Cei interesați se pot înscrie aici: targuldecariere.ro

În plus, pasionații în IT pot participa la competiții contra-cronometru de programare, Speed Coding Challenge, derulate joi și vineri pe tot parcursul târgului la standul Hewlett Packard Enterprise.

Cum a fost la Târgul de Cariere Cluj Global

Aproximativ 5.000 de candidați au participat marți și miercuri la Târgul de Cariere Cluj Global. Evenimentul a reunit la Cluj peste 60 de companii din domenii variate de activitate, de la auto&automotive până la resurse umane, marketing, financiar, chimie, relații clienți, retail, inginerie și altele. Printre companiile care au recrutat se numără Arvato Bertelsmann, Emerson, Fapte, Genpact, Lidl, Yardi Systems, Absolute Jobs, Bombardier, Bosch, Bosch Rexroth, buw, CSi, E.ON Business Services, Kaufland, McDonald’s, Office Depot, Porsche Engineering, Steelcase, Sykes, Welocalize.

„Aproximativ 180 de candidați și-au manifestat interesul față de pozițiile vacante din cadrul Yardi România. Majoritatea persoanelor au aplicat pentru pozitiile: analist de date și agent servicii clienți. Am întâlnit mulți candidați care cunoșteau deja oferta companiei noastre de pe pagina de Facebook, platforma TdC sau de pe eJobs. A fost o plăcere să discutăm cu ei despre aspectele specifice job-ului pe care și-l doresc”, spune Enikő László, PR Specialist la Yardi România.

La mare căutare au fost limbile străine: engleza, franceza, germana, italiana, dar și limbile nordice.

„Am întâlnit foarte mulți candidați interesați de un job în cadrul Arvato. Noi vom deschide primul centru din Cluj în iulie și suntem din domeniul relației cu clienții.. Am văzut potențial pe limbi nordice, în special suedeză și norvegiană, am primit fizic peste 80 de CV-uri și ne așteptăm să primim și pe email cel puțin 40 în urma participării la Târgul de Cariere Cluj Global”, a precizat Andreea Tătaru, HR Specialist la Arvato Bertelsmann.

Târgul de Cariere în IT va avea loc joi și vineri la Sala Polivalentă din Cluj, iar în 6 aprilie TdC ajunge la Târgu-Mureș. Detalii despre Târgul de Cariere găsiți pe targuldecariere.ro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

  1. Avatar of Red

    Înafară de a câștiga experiență, nu prea văd de ce te-ai angaja. Mai bine lucrezi ca independent și până în 4 ore pe zi faci ceva peste 1000 de euro pe lună iar dacă vrei să tragi tare, lucrezi 12 ore pe zi și faci 5000 de euro într-o lună.

    Așa, angajat, ai program fix de 8 ore și poate până în 2000 de euro. Pensie oricum după 2030 nu va mai fi și sistemul medical va fi privat. Așa că mai bine să ai banii în mână decât să plătești asigurarea la stat.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.