Free cookie consent management tool by TermsFeed

RGDA (Romanian Game Developers Association) a desemnat, în cadrul primeri conferințe dedicate industriei de game developement din România, DEV.PLAY, câștigătorii primei competiții de tip Indie Pitch dedicată gamingului organizată în țara noastră

Prima conferință dedicată industriei de game development din România, DEV.PLAY, a adus în prim-plan, pe lângă numeroase seminarii găzduite de câteva dintre cele mai importante nume ale industriei globale, workshop-uri și paneluri ce au abordat câteva dintre cele mai importante și de actualitate subiecte ale domeniului, și prima competiție Indie Pitch dedicată gamingului.

Fiecare echipă a avut la dispoziție 6 minute să își prezinte proiectul prin intermediul unui reprezentant și-al unei prezentări suport, urmate de încă 4 minute dedicate întrebărilor din partea membrilor juriului. Juriul a fost format din experți internaționali și presă de specialitate locală.

Cele șase echipe care au luat startul în competiția pentru premiile puse la bătaie de Carbon și Romanian Game Developers Association (RGDA) au fost: Devious Technologies, Webprest Limit, Critique Gaming, Amused Sloth, Kappsule Studios și Rikodu, aceștia din urmă fiind și câștigătorii competiției.

Rikodu, studioul indie clujean, l-a adus la DEV.PLAY pe simpaticul robot Frankie și aventurile sale din Second Hand: Frankie’s Revenge, un joc în care utilizatorul ajută un robot aruncat la groapa de gunoi să se răzbune pe cei care nu au crezut în el. Frankie este un robot complet customizabil, ale cărui puteri în luptă se modifică în funcție de componentele sale și de imaginația fiecărui utilizator.

Locul al doilea a fost ocupat de Critique Gaming și al lor Interrogation, un quest game în care utilizatorul joacă rolul unui detectiv care are 5 minute să afle unde este plasată o bombă. Jocul a luat naștere în urma unui game jam organizat de Amber Studio în primăvara acestui an.

Câștigătorii primului Indie Pitch românesc vor fi prezenți la un eveniment Indie Prize Competition din Berlin, cu sponsorizarea Casual Connect și au primit și un premiu în valoare de 1000€ din partea incubatorului de jocuri Carbon. Acestora li se vor alătura și membrii Critique Gaming, care au primit de asemenea, invitații pentru evenimentul Casual Connect.

„Ne bucurăm că, pe lângă pasul uriaș pentru industria de gaming locală pe care l-am făcut prin intermediul DEV.PLAY, am putut da șansa și studiourilor indie să se bucure de prima competiție de tip Indie Pitch locală dedicată lor.

Orice competiție este un punct important în cariera oricărui specialist din orice domeniu, iar faptul că industria de game development are atâtea de oferit, nu numai din partea marilor studiouri prezente la noi în țară, dar și din partea antreprenorilor care sunt în continuă căutare de marele breakthrough ne face să fim încrezători că astfel de competiții oferă imboldul necesar pentru a continua sau de ce nu, a începe, pentru cat mai multi dezvoltatori de jocuri indie.”

– a declarat Cătălin Butnariu, președintele RGDA.

Trailerele celor două jocuri pot fi urmărite accesând următoarele linkuri:

Materiale despre restul echipelor participante la Indie Pitch pot fi găsite pe site-ul conferinței: dev-play.ro/indie-pitch/

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.