Free cookie consent management tool by TermsFeed

Vodafone Germania a anuntat azi, 12 septembrie 2013, ca un atac informatic lansat la inceputul acestei luni asupra serverelor companiei a afectat 2 milioane de utilizatori. Intrusul care a reusit sa sparga barierele de securitate ale operatorului de telefonie mobila a accesat informatii legate de conturi de utilizator, conturi bancare si date personale ale clientilor, incluzand data de nastere si adresa.

Cu toate acestea, potrivit oficialilor companiei, cracker-ul nu a avut acces si la date legate de cardurile bancare, cum ar fi codul PIN. Kuzey Esener, purtator de cuvant al Vodafone Germania, a mentionat ca utilizatorii pot verifica daca le-au fost afectate conturile prin intermediul site-ului german al Vodafone si ca toti clientii vor primi o notificare pe e-mail in acest sens.

De asemenea, Esener a tinut sa precizeze  ca este putin probabil ca datele furate sa fie folosite in alt scop decat cel al unor atacuri ulterioare de tip phishing.  Esener a mai spus ca autoritatile au identificat deja un suspect, dar inca nu este clar daca acesta a fost angajat de catre cineva sau a lucrat pe cont propriu. In urma anuntului oficial facut de Vodafone, actiunile companiei au scazut azi dimineata  cu 0,8 la suta. Vodafone a declarat ca incidentul afecteaza numai clientii din Germania.

Sursa:Bloomberg

Share.
Avatar of Ioana Munteanu

Pasionata de dezvoltare web, design si social media. Consider ca mediul virtual este cel mai puternic formator de opinie existent.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.