Free cookie consent management tool by TermsFeed

Steam a trecut de numărul impresionant de 14 milioane de utilizatori care folosesc platforma în același timp. Numărul impresionant de 14.207.039 utilizatori concomitenți a fost atins pe data de 7 Ianuarie a anului curent, potrivit paginii de statistici de pe Steam.

Cel mai popular joc a fost Dota 2, acesta având cel mai mare număr de jucători concomitenți pe platformă. Pe 7 Ianuarie, nu mai puțin de 951.942 utilizatori de jucau Dota 2 în același timp. Următorul joc din top este Counter-Strike: Global Offensive care a avut 675.195 jucători concomitenți iar GTA V a putut ajunge la doar 116.230 jucători concomitenți, conform statisticilor oficiale.

Trebuie menționat faptul că numărul de utilizatori concomitenți nu este același cu numărul de jucători concomitenți. Numărul de top de peste 14 milioane include toți utilizatorii platformei Steam care rulau în fundal aplicația respectivă. Statisticile ne arată o creștere impresionantă a popularității jocurilor video dar și a platformei Steam.

Valve a atins 5 milioane de utilizatori concurenți în anul 2012 iar asta înseamnă că platfroma a crescut cu peste 9 milioane de utilizatori în ultimii cinci ani. 2 milioane din utilizatorii și-au făcut un cont pe platformă doar anul trecut. În luna Ianuarie a anului trecut, Steam a atinsese cifra de 12 milioane de utilizatori concurenți.

Cifrele ne mai pot sugera și faptul că vânzările și reducerile din perioada sărbătorilor de iarnă sunt foarte populare. Prețurile mai mici pentru jocurile video au atras mai mulți jucători pe platforma de gaming.

Valve susținea în anul 2015 că Steam avea nu mai puțin de 125 milioane de utilizatori activi.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.