Free cookie consent management tool by TermsFeed

Landerul Philae a parasit naveta spatiala cu 7 ore inainte de a ateriza pe o cometa, aceasta este prima aterizare a unei navete pe corpul unei comete.

Umanitatea a scris istoria in aceasta dimineata atunci cand misiunea Rosseta s-a indeplinit cu succes efectuand prima aterizare pe o cometa. La doar cateva minute dupa ora 8:00 a.m. PST/11:00 a.m. EST, Agentia Spatiala Europeana a primit confirmarea ca landerul Philae a atins suprafata cometei 67P/Churyumov-Gerasimenko.

Acesta este un mare pas pentru civilizatie,” a declarat Jean-Jaques Dordain, directorul general al ESA (Agentia Spatiala Europeana).

Philae a actualizat mai devreme dar din cauza faptului ca, cometa se afla la o distanta de 300 de milioane de mile distanta, semnalul a ajuns pe Terra la 28 de minute dupa. Gravitatia cometei este slaba asa ca pentru evitarea unei desprinderi, Philae a folosit harpoane pentru a se ancora de corpul cometei.

Philae va efectua o serie de comenzi automate pentru a aduna date stiintifice. Acest proces va dura in jur de doua zile si jumatate iar cele 10 instrumente ce echipeaza landerul va face fotografii, va analiza compozitia chimica a cometei si va lua monstre.

Deoarece cometele s-au format cam in jurul perioadei in care s-a format si sistemul polar, acestea pot ajuta astronautii sa invete cum s-au format planetele si soarele. Oamenii de stiinta cred ca aceste comete ar fi putut aduce material organic pe Terra ajutand la formarea oceanelor si atmosferei si, poate, acestea au plantat samanta vietii pe planeta noastra.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.