Free cookie consent management tool by TermsFeed

Politia din interiorul Uniunii Europene vrea sa dezvolte un sistem ce ar permite ofiterilor sa opreasca motorul oricarei masini de la distanta dintr-un centru specializat de control. Tehnologia pentru un astfel de sistem exista si a fost deja introdus in anumte autovehicule ca parte a sistemului de navigatie.

Ideea proiectului este aceea de a opri un motor al unei masini implicata in urmaririle de mare viteza si oprirea blocajelor fizice cu masinile de politie. Asa cum va puteti imagina, reactia unui astfel de sistem este extrem de nagtiv. Un membru al Parlamentului Marii Britanii a fost intrebat despre ce s-ar putea intampla daca sistemul este activat accidental, sau, chiar mai rau, daca sistemul este defectat de un hacker, de exemplu pentru un vehicul ce ruleaza pe o autostrada, daca cauzeaza un accident fatal?

Pe langa siguranta, mai persista si invazia libertatii personale. Documentele ne arata ca tehnologia implementata pentru politie nu a fost inca dezvoltata dar avand in vedere ca producatorii auto au deja capabilitatea, cu siguranta nu va fi greu pentru fortele de ordine sa isi creeze propriul sistem sau chiar sa licentieze sisteme folosite de producatorii de autovehicule.

Daca proiectul are succes, un sistem standardizat va fi necesar in urmatorii sase ani.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.