Free cookie consent management tool by TermsFeed

Vanzarile de pe piata telefoanelor mobile au depasit 1,2 miliarde pe parcursul anului trecut. GfK a publicat datele anului trecut si au observat o crestere cu pana la 23% mai mare fata de anul precedent. Telefoanele cu ecrane mari au dominat vanzarile – chiar si dispozitivele iPhone au facut acest pas – iar America Latina a fost o piata foarte importanta anul trecut.

Aceasta este prima data cand GfK raporteaza vanzari din industria telefoanelor cu peste 1 miliard de unitati. Cresterea nu va continua cu aceeasi acceleratie dar ar putea atinge 12% in acest an (1,386 miliarde de vanzari).

Datele sunt pentru vanzari, nu pentru unitatile vandute iar datele oferite de GfK sunt destul de precise pentru intreaga lume avand in vedere ca, compania foloseste date din peste 90 de piete internationale.

GfK ne spune si faptul ca acest an va fi unul productiv pentru dipozitivele ieftine (cu un pret de sub 100$) continuand trendul ce merge inainte al pretului mediu per dispozitiv. Exceptand pietele sin Asia si America de Nord, media pretului per unitate a scazut anul trecut iar asta va continua si in acest an.

Telefoanele cu ecrane mai mari sau egale cu 5 inci au avut o crestere semnificativa anul trecut. Vanzarea acestora a fost mai mare cu 180% si vor deveni si mai populare in acest an. GfK prezice ca telefoanele cu ecrane mari vor domina vanzarile in 2015.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.