Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ieri un consultant pe nume Bas Bosschert a publicat un cod care permite dezvoltatorilor sa creeze o aplicatie care ar putea pacali utilizatorii Whatsapp sa ofere aplicatiei acces la jurnalele de conversatii ramase pe cardul SD al dispozitivului. WhatsApp s-a aflat in lumina refectoarelor de cand a fost achizitionata de Facebook pentru suma de 19 miliarde de dolari.

WhatsApp ataca rapoartele care sugereaza existenta unei brese de securitate spunand ca rapoartele „nu prezinta o imagine exacta si sunt supraevaluate”. Un purtator de cuvant WhatsApp, de asemenea, spune ca cea mai recenta versiune a aplicatiei disponibile pe Google Play are caracteristici de securitate suplimentare.

WhatsApp a mai declarat ca, in conditii normale, datele stocate pe un card de memorie dintr-un dispozitiv nu sunt expuse niciunui pericol. Cu toate acestea, reprezentantii spun ca, in cazul in care proprietarul dispozitivul descarca o aplicatie malware sau un virus, atunci telefonul va fi expus riscului.

Noua versiune a WhatsApp are caracteristici suplimentare de securitate pentru a proteja utilizatorii de aplicatii malware, conform spuselor companiei. In concluzie, daca descarcati o aplicatie malware, nu numai datele din aplicatia WhatsApp sunt vulnerabile, ci intreg continutul telefonului. Bosschert declara, totusi, ca metoda descrisa de acesta pentru a accesa jurnalele de conversatii functioneaza si in cazul celei mai recente versiuni a aplicatiei.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.