Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dell a achiziționat compania EMC iar valoarea tranzacției este de 67 de miliarde de dolari. Achiziția poate fi denumită cu ușurință “afacerea secolului”. Negocierile au durat aproape un an de zile iar o mare parte din acest timp a fost folosit pentru atragerea de împrumuturi ce depășesc 40 de miliarde de dolari, sumă fără de care achiziția nu ar fi fost posibilă.

EMC este o companie mare dar mai puțin cunoscută publicului dar se ocupă cu prestarea de serivicii și oferirea de soluții pentru stocarea și managementului informațiilor iar în ultima perioada aceasta se confrunta cu pierderi de milioane de dolari.

Prin intermediul achiziției, Dell speră să creeze “cea mai mare companie cu tehnologie integrată și controlată în mod privat” iar confirmarea făcută astăzi de Dell vine după mai multe zvonuri despre o posibilă afacere între cei doi giganți.

Acționarii companiei EMC vor primi suma de 24,05$ per acțiune potrivit unui comunicat de presă dar și o parte din acțiunile venite din interesul economic al EMC în afacerea VMware. VMware a fost achiziționată în anul 2004 de către EMC și oferă servicii de cloud și virtualizare dar este o afacere separată iar așa va fi și sub tutela Dell.

Combinația dintre Dell și EMC crează soluții puternice pentru mediul business și aduce clienților din industrie inovație de top în propriul mediu tehnologic. Noua noastră companie va fi plasată excepțional pentru creșteri în cele mai strategice zone a IT-ului din noua generație incluzând transformarea digitală, centre de date definite software, cloud hibrid, soluții mobile dar și securitate. a declarat Michael Dell, fondator, președinte și CEO al Dell.

EMC a fost fondată în anul 1979 în Hopkinton, Massachusetts și vinde soluții de stocare companiilor. EMC a avut achiziții mari de-a lungul timpului: a achiziționat Virtustream, un provider de servicii cloud cu doar câteva luni în urmă.

Ca și comparație, Google a cumpărat Motorola Mobility pentru suma de 12,5 miliarde de dolari în anul 2011 iar divizia mobilă a Nokia a fost vândută către Microsoft pentru 5,5 miliarde de dolari.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.