Brandul de telefoane de lux Vertu lanseaza primul sau model Android

Vertu TiVertu, producatorul de telefoane scumpe, imbracate in piele, incrustate cu bijuteri, a lansat un dispozitiv cu sistem Android: Vertu Ti.

 
Dupa ce s-a despartit de Nokia, in octombrie anul trecut, s-a zvonit ca Vertu planificata sa faca ceea ce multi dintre fanii Nokia asteapta inca sa faca aceasta companie: sa renunte la sistemul Symbian si sa adopte Android-ul. Astazi, Vertu a lansat primul sau telefon Android, impreuna cu un nou slogan: „Realizat manual in Anglia. Mecanizat de Android”.

 
Vertu Ti ruleaza versiunea Android 4.0, cu o interfata dedicata Vertu UI. Costurile aparatului pronesc de 7900 €, pret care include un ecran sfair rezistent la zgarieturi de 3,7 inci, o carcasa puternica-dar-usoara din titan, un procesor dual-core 1.7 GHz si 1 GB de RAM; o camera de 8 megapixeli cu captura video 1080p, plus o a doua camera de 1.3 megapixeli pentru apelurile video; 64 GB memorie interna . Ceea ce nu veti obtine insa la acest pret este: 4G.

 

Intr-un interviu acordat celor de la BBC, CEO-ul Vertu Oosting Perry a explicat de ce compania a decis sa adopte, mai degraba, sistemul Android decat sa urmeze exemplul Nokia si sa opteze pentru platforma Microsoft Windows Phone. „Ai nevoie sa fi parte a unui ecosistem”, a spus acesta. „Dispozitivul tau va trebui sa se integreze cu alte dispozitive. Cred ca Windows Phone va avea succes, dar are inca o cota de piata relativ mica. In momentul de fata nu are acoperirea globala pe care o are Android-ul – ceea ce inseamna aproximativ 60 % din piata”.

 
Oosting nu a mentionat deschiderea Android spre a fi personalizat, dar a vorbit despre refuzul celor de la Microsoft de a permite producatorilor de telefoane mobile sa vina cu propriile carcase pentru Windows Phone.

 
Cu toate ca (in sfarsit) s-a ajuns la concluzia ca ecosistemele sunt rege, Vertu inca vinde in mod evident unui grup foarte exclusivist de cumparatori – care dispun de sume imense de bani pentru a cheltui pe un telefon. Exista doar 326.000 de proprietari de smartphone-uri Vertu la nivel global la 10 ani dupa lansarea pe piata, potrivit BBC. China se pare ca este cea mai mare piata de desfacere pentru brandul Vertu.


Subiecte:                        
Citește și alte articole:

Comentează: