Suite office gratuite care te pot ajuta în taskurile zilnice

Suite office gratuite pentru acasă și birou

Când auzim de suita office, cu toții ne gândim la pachetul Office oferit de către Microsoft dar piața este plină de alternative, gratuite sau nu, care te pot ajuta la fel de mult precum o face Microsoft Office. Dacă ești în căutarea unei alternative pentru Microsoft Office atunci ai ajuns la locul potrivit deoarece în acest articol o să prezint câteva alternative gratuite pe care le poți încerca.

Alternative sunt destule, unele sunt cross-platform așa că le poți folosi și pe sistemele Linux. Printre cele mai populare soluții se numără LibreOffice, WPS Office, Softmaker FreeOffice sau soluția pentru cloud Google Apps.

LibreOffice

LibreOffice este cea mai populară soluție office disponibilă pe piață. Aceasta este o soluție office completă și include unelte precum Writer, Calc, Impress, Draw, Math și Base. Toate uneltele sunt performante și pot înlocui foarte ușor alternativele Word, Excel, Access sau Powerpoint.

Acest pachet Office are la bază suita OpenOffice dezvoltată de Apache dar beneficiază de dezvoltare mai rapidă și de actualizări mai frecvente. Poți găsi multe extensii care te pot ajuta să conectezi aplicațiile la documentele Google sau care te pot ajuta să adaugi funcționalități suplimentare ce te pot ajuta în procesul de creare sau scriere.

Suita office LibreOffice este complet gratuită așa că o poți descărca și utiliza fără probleme, atât pentru locul de muncă cât și pentru acasă. Vizitează libreoffice.org pentru a descărca suita LibreOffice.

OpenOffice

OpenOffice este un pachet office complet dezvoltat de Apache și distribuit sub licență open-source. Uneltele disponibile sunt puternice iar codul de bază este unul stabil. Suita include alternative precum Writer, Calc, Impress, Draw, Math sau Base.

Apache OpenOffice primește actualizări ocazionale și nu este doar gratuită ci poate fi folosită de către companii sau de către utilizatorii casnici. Singurul minus al suitei este interfața care poate părea puțin învechită dar uneltele disponibile sunt puternice și pot face față oricărei cerințe.

Pentru mai multe detalii sau pentru a descărca suita Apache OpenOffice vizitează openoffice.org.

WPS Office

WPS Office este o altă alternativă performantă pentru Microsoft Office. Suita este disponibilă într-o versiune gratuită și într-o versiune comercială.

Ca aspect, WPS Office folosește o identitate vizuală comună regăsită în cea folosită de Microsoft așa că familiarizarea poate fi foarte ușoară. Suita oferă utilizatorilor alternative pentru documente, foi de calcul și prezentări. Aplicația pentru editarea documentelor este una puternică și oferă și uneltele pentru salvarea și editarea documentelor PDF.

Pentru mai multe detalii sau pentru a descărca suita WPS Office vizitează wps.com.

Alte alternative office

Dacă te bazezi pe soluțiile cloud atunci poți folosi foarte ușor uneltele puse la dispoziție de Google. Compania oferă tuturor utilizatorilor aplicații web ce îi pot ajuta să creeze și editeze documente, foi de calcul sau prezentări. O altă alternativă instalabilă pe discul local demnă de încercat este SSuite Office.

După cum poți observa, ai la dispoziție mai multe alternative gratuite pentru Microsoft Office așa că dacă ai un buget restrâns poți apela cu încredere la acestea deoarece îți pot oferi tot ce ai nevoie în materie de editare documente, foi de calcul sau prezentări.


Subiecte:                  
Citește și alte articole:

Comentează: